Export Import În Portugalia

Creșterea economică a fost înregistrată în Portugalia în timpul perioadei 1990 -. 2000 a devenit treptat mai economie bazată pe servicii. În anul 1986, Portugalia a fost acceptată în Uniunea Europeană. Este o țară cu venituri ridicate și urmează propriul tip capitalist a structurii economice. În 1998, Portugalia calificat pentru Economic și Uniunii Monetare a Uniunii Europene. De-a lungul ultimilor 20 de ani, guvernele succesive au luat măsuri în scopul de a privatiza multe dintre companiile controlate de stat și a lucrat mai mult spre liberalizarea economiei. A început circulant Euro, împreună cu alte 11 țări europene, în ianuarie 2002. Creșterea economică a fost mai mare decât media pentru Uniunea Europeană în 1990, dar a înregistrat sub media pe parcursul perioadei 2001-2008.

Portugalia a fost capabil să țină deficitul bugetar sub 3%, criteriile stabilite de stabilitate zonei euro și de Pactul de creștere, în perioada 2002-04. Cu toate acestea, deficitul bugetar a urcat la 6,1% în 2005. Acesta a fost adus până la 2,2% în 2008 și este de așteptat să fie la fel pentru anul 2009. O creștere economică de 1,9%, a fost înregistrată în anul 2007. Cu toate acestea, a crescut cu doar 0,8% în anul 2008 și este de așteptat să crească cu 0,6% în 2009.

255.483 miliarde dolari PIB-ul a înregistrat în anul 2008 face ca Portugalia țara 37 din lume. Acesta scade sub media mondială, dar a crescut cu 14,34% față de anul precedent și este de așteptat să crească mai cu 0,89% în 2009. PIB-ul pe cap de locuitor al Portugaliei pentru anul 2008 a fost de 24,031.24 dolari per persoană ceea ce face țara 33 din lume pe bază de la PIB-ul pe cap de locuitor disponibile pentru conducere economii din lume pentru anul 2008. PIB-ul pe cap de locuitor din Portugalia este mai mult decât media din lume. În 2007, ea a fost de $ 21,081.67. A înregistrat creșterea de 13,99% în 2008 și se așteaptă să crească cu 0,64% în anul 2009.

Aproximativ jumătate din teren în Portugalia este folosit pentru agricultură. Adoptarea tehnologiilor moderne în acest sector s-au dus la mai multe ieșiri. Produsele agricole de conducere sunt cartofi, cereale, rosii, struguri, măsline, caprine, porcine, bovine, păsări de curte și produse lactate.

Printre diferitele tipuri de industrii, de conducere sunt de îmbrăcăminte, textile, încălțăminte, produse chimice, hârtie, lână, lemn și plută, metale de bază, sticlărie, ceramică și porțelan, produse lactate, vin și produse alimentare, de rafinare a petrolului, transport, telecomunicații, tehnologie și turism.

Elementele de export de top din Portugalia includ produse alimentare, produse agricole, materiale plastice și cauciuc și produse conexe, substanțelor și a produselor chimice, produse petroliere, piele și piele și produse conexe, din lemn și plută, hârtie și pastă de hârtie, lemn, textile, îmbrăcăminte și materiale de îmbrăcăminte, mașini și unelte, încălțăminte, minerale și produse minerale, echipamente de transport și vehicule, precum și de instrumente de precizie și optice conexe.
Principalii parteneri de export pentru Portugalia sunt Spania, Germania, Franța, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Angola și Italia.

Cele mai importante elemente care importurile Portugalia includ echipamente de transport, mașini, petrol, textile și îmbrăcăminte, produse chimice și a produselor chimice, și a produselor agricole. Partenerii majore de import pentru Portugalia sunt Spania, Germania, Franța, Italia, Olanda, Marea Britanie, America și Japonia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *